menu
48 24 21 87
Book tid

Hvad er Alopecia?

Alopecia er en sygdom hvor man taber håret. Den mest almindelige form er Alopecia Areata, som også kendes som pletskaldethed. Det vil sige, at man får områder (ofte i cirkler) i hovedbunden eller andre steder på kroppen, hvor der er små plamager af hårtab. Ved sygdommen angriber immunforsvaret kroppens egne hårceller som resulterer i hårtab.

Når du først har fået Alopecia betyder det ikke at du vil være skaldet resten af livet. Langt størstedelen oplever, at de får deres hår igen. Der vil dog være tilfælde, hvor det er tilbagevendende eller konstant.

Hvorfor bruge paryk når man har Alopecia?

Det er en sygdom som sætter synlige spor. Det kan i mange tilfælde skade personens selvtillid eller lyst til at vise sig frem.

Hvis man er utryg ved at vise sig frem på grund af Alopecia, så kan en paryk være en fantastisk løsning. Hos Vilas Parykker har vi hjulpet mange med at finde den helt rette paryk, så de igen kan føle sig trygge og tilfredse med deres udseende.

BOOK GRATIS VEJLEDNING HER

Har jeg Alopecia?

Man kan tabe håret forskellige steder på kroppen. Omfanget varierer alt efter hvilke type Alopecia man har. Der findes tre typer: AreataTotalis og Universalis.

Alopecia Totalis

Alopecia Totalis adskiller sig fra Areata og Universalis ved, at hårtabet begrænser sig til hovedet. Man kan dog opleve, at det er alt håret på hovedet og ansigtet man taber. Det gælder også øjenbryn og øjenvipper.

Alopecia Universalis

Den tredje og mere omfattende form kaldes Alopecia Universalis. Universalis rammer alt hårvækst på hele kroppen. Øjenbryn, øjenvipper, kønsbehåring, hår i armhulen, samt de små hår på arme, ben og ansigt.

Alopecia Areata

Alopecia areata er den mest hyppige form for de tre typer af hårtab. Alopecia areata kendetegner sig ved pletskaldethed. Der opstår skaldede pletter i hovedbunden eller andre steder på kroppen.

Hvorfor får man Alopecia?

Det er vanskeligt at sige præcist hvem der får Alopecia og hvorfor. Nogle grupper er i større risiko for at få sygdommen end andre. Det drejer sig om børn, hvis søskende eller forældre der har haft bare pletter i hovedbunden, personer der har astma, personer der har høfeber eller børneeksem, samt personer der har andre autoimmune sygdomme.

Hvordan kan Alopecia behandles?

På nuværende tidspunkt findes der desværre ikke nogen virksom behandling af Alopecia. Hårtab kan være en stor belastning for et menneskes selvværd, da skaldethed eller pletskaldethed kan give en følelse af uønsket stirren fra andre. Det er naturligvis vigtigt at gøre noget ved, så man igen kan leve så normalt et liv som muligt. Her er en paryk, toupé eller hårdel en god løsning, hvilket Vilas Parykker altid vil være behjælpelige med. Vi har afdelinger over hele landet som behandler og leverer hårløsninger til personer med denne sygdom

FIND AFDELING HER

Parykker til personer med Alopecia

Hvis du har Alopecia eller andre former for hårtab, vil du ofte være berettiget til tilskud fra kommunen, da en paryk er et hjælpemiddel. Selvom din kommune har en fast aftale med en leverandør af parykker, kan du altid bruge lige den leverandør du ønsker.

Man kan ikke altid forvente, at tilskuddet fra kommunen dækker ens ønske af hårløsning. Mange kommuner har forskelige tilgange til tilskuddet. Snak med din kommune om din dagligdag og dit liv med sygdommen, så vil kommunen som regel være dig behjælpelig.

BOOK TID

Vilas Parykker vil altid være dig behjælpelig med vejledning, når det kommer til dine muligheder for tilskud til paryk. Du skal gøre følgende for at få det bedste forløb muligt.

  • Kontakt først og fremmest din læge
  • Herefter sender lægen dig til hudlæge.
  • Hudlægen skal som udgangspunkt stille en diagnose. Herefter vil hudlægen give dig et brev, som du skal bruge til at kontakte kommunen
  • Kommunen vil nu vurdere din situation og give dig tilskud til en hårløsning.

Ansøgning om hjælpemidlet skal ske på kommunens borgerservice.

LÆS MERE HER

Hårløsninger til dig med Alopecia

Bliver man ramt af Alopecia eller anden form for skaldethed, findes der rigtig mange hårløsninger. Man kan specialfremstille alle hårløsninger efter mål.

Der findes også en masse standard parykker, hvis man ikke vil vente de 12-16 uger, som man kan forvente ved en specialopgave. Ved at vælge en standard paryk eller hårdel, får man løsningen med samme dag.

Rådgivning til Alopecia og paryk

Det kan være svært at gennemskue hvilken løsning der er den bedste, når man lider af Alopecia. Vi har i mange år hjulpet Alopeciaramte med at finde den helt rette løsning for dem. Det kunne være en hel paryk, toupé eller hårdel. Vi er alle forskellige og det er derfor vigtigt for os, at du får den hjælp der passer til dig.

Du kan kontakte os for en snak om netop dit behov på døgntelefon 48 24 21 87, eller komme ind i vores paryksalon til en god snak om dine muligheder.

Hårløsninger til Alopecia og andre årsager til hårtab

Udover at rådgive og hjælpe med hårløsninger til fok med Alopecia, hjælper vi også cancerramte med parykløsninger. Vores dygtige parykfrisører kan hjælpe med at finde den perfekte paryk til kræftpatienter.

Kontakt en af vores dygtige parykfrisører
Hillerød
(Hovedafdelingen med døgntelefon)
Helsingørsgade 34B, 3400 Hillerød
Tlf.: +45 48 24 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Vivi Lyng
Roskilde
Frisør TiTi
Køgevej 44, 4000 Roskilde
Tlf.: +45 51 51 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Tine Munter
Næstved
Salon Pegasus
Slagkildevej 1B, 4700, Næstved
Tlf.: +45 51 79 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Charlotte Nielsen
Thisted
Frisør Karina K
Bavnhøj 31, Thisted 7700
Tlf.: +45 21 69 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Karina
Randers
Salon Zig Zag
Romalt Boulevard 22, 8960 Randers
Tlf.: +45 40 23 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Iben
Kontakt os og hør mere om dine muligheder for at få mere hår.

Vi ved det kan være en svær beslutning, når man har hårtab. Derfor står vores professionelle parykfrisører til rådighed, så vi sammen kan finde den optimale løsning til dig.

Send os en besked
Onepage - Kontakt
crosschevron-down
Book tid