menu
48 24 21 87
Book tid

ALOPECIA OG HÅRTAB

BESTIL TID HER

Hvad er Alopecia?

Alopecia er en sygdom hvor man taber håret. Den mest almindelige form er Alopecia Areata, som også kendes som pletskaldethed. Det vil sige, at man får områder (ofte i cirkler) i hovedbunden eller andre steder på kroppen, hvor der er små plamager af hårtab. Ved sygdommen angriber immunforsvaret kroppens egne hårceller som resulterer i hårtab.

Når du først har fået Alopecia betyder det ikke at du vil være skaldet resten af livet. Langt størstedelen oplever, at de får deres hår igen. Der vil dog være tilfælde, hvor det er tilbagevendende eller konstant.

Hvorfor bruge paryk når man har Alopecia?

Det er en sygdom som sætter synlige spor. Det kan i mange tilfælde skade personens selvtillid eller lyst til at vise sig frem.

Hvis man er utryg ved at vise sig frem på grund af Alopecia, så kan en paryk være en fantastisk løsning. Hos Vilas Parykker har vi hjulpet mange med at finde den helt rette paryk eller hårdel, så de igen kan føle sig trygge og tilfredse med deres udseende.

BOOK GRATIS VEJLEDNING HER

Har jeg Alopecia?

Det er altid vigtigt man konsulterer sin læge hvis man mistænker Alopecia, eller har begyndende hårtab.
Dog findes der 3 typer af Alopecia man kan være ramt af. 
Man kan tabe håret forskellige steder på kroppen. Omfanget varierer alt efter hvilke type Alopecia man har. Der findes tre typer: AreataTotalis og Universalis.

Alopecia Areata 

Alopecia areata er den mest almindelige form for hårtab blandt de tre typer Alopecia og kan i daglig tale også kaldes pletskaldethed. Denne type alopecia er kendetegnet ved pletskaldethed, hvor skaldede områder udvikler sig på hovedbunden.
Pletterne, hvor håret falder ud, kan være runde eller ovale i form, og starter som regel med at være på størrelse med en mønt.

Alopecia Totalis

Alopecia Totalis er en form for hårtab, der resulterer i fuldstændig skaldethed på hovedet. Typisk begynder hårtabet på issen og udvikler sig gradvist til total hårtab på hele hovedbunden. Tilstanden påvirker som regel hårvæksten udelukkende på hovedet, dog kan det i sjældne tilfælde også påvirke den generelle ansigtsbehåring.

Alopecia Universalis

Alopecia Universalis udgør den mest sjældne form for Alopecia og er mere omfattende end de andre typer. Den påvirker ikke kun hovedet, men resulterer i totalt hårtab over hele kroppen, herunder øjenbryn, øjenvipper og generel kropsbehåring. Samtidig kan man risikere at neglene bliver skadet og misdannet. 

Hvorfor får man Alopecia?

Årsagerne til udviklingen af alopecia er komplekse og ikke fuldt ud forstået.
Alopecia er generelt forbundet med en kombination af genetiske, autoimmune og miljømæssige faktorer.
Det er kendt, at autoimmune reaktioner spiller en rolle, hvor immunsystemet fejlagtigt angriber kroppens egne hårsække.
Genetik synes også at spille en rolle, da alopecia kan forekomme hyppigere hos personer med familiemedlemmer, der lider af tilstanden. Desuden kan stress, hormonelle ændringer og andre ukendte faktorer bidrage til udviklingen af alopecia

Hvordan kan Alopecia behandles?

På nuværende tidspunkt findes der desværre ikke nogen kur mod Alopecia. 
Der er dog nogle behandlingsmuligheder, der kan hjælpe. Det er meget individuelt, for om behandlingerne har effekt netop for dig. Derfor er det vigtigt du snakker med din egen læge om hvilke muligheder der for dig. 

Hårtab kan være en stor belastning for et menneskes selvværd, da skaldethed eller pletskaldethed kan give en følelse af uønsket stirren fra andre.
Det er naturligvis vigtigt at gøre noget ved ens egne følelser, så man igen kan leve så normalt et liv som muligt. Her er en paryk, toupé eller hårdel en mulig løsning, hvilket Vilas Parykker altid vil være behjælpelige med. Vi har afdelinger flere steder i landet som behandler og leverer hårløsninger til personer der lever med Alopecia.

FIND AFDELING HER

Parykker til personer med Alopecia

Hvis du har Alopecia eller andre former for hårtab, vil du ofte være berettiget til tilskud fra kommunen, da en paryk er et hjælpemiddel i din hverdag.

Du skal huske at der er frit leverandørvalg i Danmark, så selvom din kommune har en fast aftale med en leverandør af parykker, kan du altid bruge lige den leverandør du ønsker. - Også Vilas 

Man kan ikke altid forvente, at tilskuddet fra kommunen dækker hele prisen for ens ønske af hårløsning.
Kommunerne har forskellige tilgange til tilskud, og det kan derfor differentiere fra kommune til kommune.
Snak med din kommune om din dagligdag og dit liv med sygdommen, så vil kommunen som regel være dig behjælpelig.

BOOK TID

Vilas Parykker vil altid være dig behjælpelig med vejledning, når det kommer til dine muligheder for tilskud til paryk. Du skal gøre følgende for at få det bedste forløb muligt.

  • Kontakt først og fremmest egen læge.
  • Herefter vil du få en henvisning til en hudlæge. 
  • Hudlægen skal som udgangspunkt stille en diagnose. Derefter vil hudlægen give dig et brev, som du skal bruge til at kontakte kommunen vedrørende tilskud til hårløsning. 
  • Kommunen vil nu vurdere din situation og give dig tilskud til en hårløsning.

Ansøgning om hjælpemidlet skal ske på din kommunes borgerservice.

LÆS MERE HER

Hårløsninger til dig med Alopecia

Bliver man ramt af Alopecia eller anden form for skaldethed, findes der rigtig mange hårløsninger. Man kan specialfremstille alle hårløsninger efter mål.

Der findes også en masse standard parykker, hvis man ikke vil vente de 12-16 uger, som man kan forvente ved en specialopgave. Ved at vælge en standard paryk eller hårdel, får man løsningen med samme dag.

Rådgivning til Alopecia og paryk

Det kan være svært at gennemskue hvilken løsning der er den bedste, når man lider af Alopecia. Vi har i mange år hjulpet Alopeciaramte med at finde den helt rette løsning for dem. Det kunne være en hel paryk, toupé eller hårdel. Vi er alle forskellige og det er derfor vigtigt for os, at vi finder den løsning der passer dig bedst.

Du kan kontakte os for en snak om netop dit behov på telefon 48 24 21 87, eller komme ind i vores paryksalon til en god snak om dine muligheder.

Hårløsninger til Alopecia og andre årsager til hårtab

Vi hjælper dig gerne med at finde den perfekte løsning til at håndtere din situation. Du er mere end velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig til velvære

Kontakt en af vores dygtige parykfrisører
Hillerød
(Hovedafdelingen med døgntelefon)
Helsingørsgade 34B, 3400 Hillerød
Tlf.: +45 48 24 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Vivi Lyng
Roskilde
Frisør TiTi
Køgevej 44, 4000 Roskilde
Tlf.: +45 51 51 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Tine Munter
Næstved
Meduza (kun tidsbestilling)
Fodbygårdsvej nr. 16, 4700 Næstved
Tlf.: +45 51 79 21 87Mail: naestved@vilas-parykker.dk
Frisør
Maria
Thisted
Frisør Karina K
Bavnhøj 31, Thisted 7700
Tlf.: +45 21 69 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Karina
Randers
Salon Zig Zag
Romalt Boulevard 22, 8960 Randers
Tlf.: +45 40 23 21 87Mail: adm@vilas-parykker.dk
Frisør
Iben
Kontakt os og hør mere om dine muligheder for at få mere hår.

Vi ved det kan være en svær beslutning, når man har hårtab.
Derfor står vores professionelle parykfrisører til rådighed, så vi sammen kan finde den optimale løsning til dig.

Send os en besked
Onepage - Kontakt
crosschevron-down
Book tid