Hos os er du i centrum
Kontakt os på: 48 24 21 87

Alopecia borgere

Tilskud

Husk! Der er frit leverandør ifølge serviceloven § 112 og mulighed for tilskud. Du kan bruge din Bevilling/ Rekvisition hos os i alle afdelinger så sørger vi for alt det praktiske.

Hvad er Alopecia?

Alopecia er en sygdom hvor man taber håret. Den mest almindelige form for alopecia er alopecia areata, som også kendes som pletskaldethed. Det vil sige at man får områder (ofte i cirkler) i hovedbunden eller andre steder på kroppen hvor der er små plamager af hårtab. Ved sygdommen Alopecia angriber immunforsvaret kroppens egne hårceller, og derved mister man håret.
 
Det er en sygdom som sætter synlige spor, og det kan i mange tilfælde skade personens selvtillid eller lyst til at vise sig frem. Hvis man er utryg ved at vise sig frem på grund af alopecia, så kan en paryk kan være en fantastisk løsning. Hos Vila’s skandinavisk parykcenter har vi hjulpet mange med at finde den helt rette paryk, så de igen kan føle sig trygge og tilfredse med deres udseende.
 
Når du først har fået alopecia betyder det ikke at du vil være skaldet resten af livet, langt størstedelen oplever at de får deres hår igen. Der vil dog være tilfælde hvor alopecia er tilbagevendende eller konstant.

Der findes forskellige typer af Alopecia

Man kan tabe håret forskellige steder og omfanget varierer alt efter hvilke type af Alopecia man har. Der findes tre typer af alopecia, areata, totalis og universalis.

Alopecia areata

Alopecia areata er den mest hyppige form for de tre typer af hårtab. Alopecia areata kendetegner sig ved at det er pletskaldethed. Der opstår skaldede pletter i hovedbunden eller andre steder på kroppen.

Alopecia totalis

Alopecia totalis adskiller sig fra areata og universalis, ved at hårtabet begrænser sig til hovedet. Man kan dog oplevet at det er alt hår på hovedet og ansigtet man taber, det gælder også øjenbryn og øjenvipper.

Alopecia universalis

Den tredje og mere omfattende form kaldes Alopecia Universalis. Universalis rammer al hårvækst på hele kroppen. Øjenbryn, øjenvipper, kønsbehåring, hår i armhulen, samt de små hår på arme, ben og ansigt.

Hvorfor får man Alopecia?

Det er vanskeligt at sige præcist, hvem der får Alopecia og hvorfor, men nogle grupper er åbenbart i større risiko for at få sygdommen end andre. Det drejer sig om børn, hvis søskende eller forældre har haft bare pletter i hovedbunden, personer der har astma, herunder høfeber eller børneeksem, samt personer der har andre autoimmune sygdomme.

Hvordan kan Alopecia behandles?

På nuværende tidspunkt findes der desværre ikke nogen virksom behandling af Alopecia. Hårtab kan være en stor belastning for et menneskes selvværd, da skaldethed eller pletskaldethed kan give en følelse af uønsket stirren fra andre. Det er naturligvis vigtigt at gøre noget ved dette, så man igen kan leve så normalt et liv som muligt. Her er en paryk, toupe eller hårdel en god løsning, hvilket Vila’s Skandinavisk Parykcenter altid vil være behjælpelige med, da vi har afdelinger over hele landet, som netop behandler og leverer hårløsninger.

Paryk som hjælpemiddel til alopecia

Det økonomiske vil du ofte kunne få hjælp til fra kommunen, idet en paryk er et hjælpemiddel, der kan støttes efter servicelovens § 112. Selvom din kommune har en fast aftale med en leverandør af parykker, kan du altid bruge lige den leverandør du ønsker.
Du skal gøre følgende for at få så let en sagsbehandling som mulig.
Kontakt din læge, lægen skal sende dig til Hudlæge, hudlægen skal som udgangspunkt stille en diagnose og efter diagnosen skal hudlægen give dig et brev som du skal bruge til at kontakte kommunen, som herefter vil vurdere din situation og give dig tilskud til en hårløsning.
 
Ansøgning om hjælpemidlet skal ske på kommunens borgerservice / Hjælpemidler.

Alopecia og løsninger.

Bliver man ramt af Alopecia eller anden form for skaldethed finder der rigtig mange hårløsninger. Man kan speciel fremstille alle hårløsninger efter mål og der er mange rigtig mange løsninger og som regel kan den bæres 24 timer i døgnet. Disse speciel fremstilles i alle typer af fiber fra Syntetisk til ægtehår og 100 % efter dit ønske.
Der findes også en masse standard parykker hvis man ikke vil vente de 12-16 uger som man skal forvente ved en speciel opgave – ved at vælge en standard paryk eller hårdel får man løsningen med samme dag.

Rådgivning og hjælp til alopecia og parykker

Det kan være svært at gennemskue hvilken løsning der er den bedste, når man lider af alopecia. Vi har i mange år hjulpet alopecia borgere, med at finde den helt rette løsning for dem. Det kunne være en hel paryk, toupe eller hårdel. Vi er alle forskellige og det er vigtigt for os at du får den hjælp som passer til dig.
 
Du kan kontakte os for en snak om netop dit behov på døgntelefon 48 24 21 87 eller komme ind i vores paryksalon til en god snak om dine muligheder.

Alopecia rådgivning og vejledning - Alopecia behandling

<none>

Find din forhandler
- Professionel paryksalon

Hos Vila’s Skandinavisk Parykcenter med hovedkontor i Hillerød og forhandlere beliggende i hele Danmark, er vi eksperter i parykker, samt specialopgaver.

Tidsbestilling anbefales, da vi gerne vil have, at det er dig, der er i centrum.

Kontaktinformation finder du ved at vælge din afdeling.

Helsingørsgade 34 B - 3400 Hillerød

Vi har døgnåbent på telefonen - Kun for paryk kunder.
48 24 21 87 - adm@vilas-parykker.dk